VÁNOČNÍ LAŤKA 2022

V úterý 20. prosince trávili všichni žáci II. Stupně ZŠ v ROBE Aréně, kde se konal již 17. ročník Vánoční školní laťky. Přihlásit se do soutěže ve skoku vysokém mohlo maximálně 5 dívek a 5 chlapců z každé z 12 tříd II. Stupně. Ten, kdo se na soutěž ve skoku vysokém neodvážil, dostal následně příležitost v přestávce mezi soutěžními bloky. Čtyři dívky a čtyři chlapce z každé třídy čekala soutěž ve vnitřní podobě Biatlonového závodu. Na trati kromě střílení je čekalo i zdolání několika překážek. Střelecké stanoviště bylo oproti klasickému biatlonu specifické, protože závodníci stříleli z kleku. Po střelbě následovala trestná kola, jejichž počet se odvíjel od počtu nesestřelených kuželů.  

Soutěž ve skoku vysokém probíhala ve 4 kategoriích, mladší dívky a chlapci (6. – 7. třída), starší dívky a chlapci (8. – 9. třída). Žáci si mohly vyzkoušet atmosféru opravdového závodu. Kromě rozhodčích, kteří dávali pozor na jednotlivá doskočiště, měli tyto závody i zapisovatele, ukazovatele počtu pokusů a zároveň skákanou výšku a samozřejmě i naprosto fantastické publikum, které se snažilo ze všech sil povzbuzovat svoje favority.  

V letošním ročníku se povedl překonat pouze jeden rekord Vánoční laťky, a to v kategorii mladších děvčat, který překonala Sofie Křesťanová ze 7.A skokem vysokým 136 cm.  

Celé dopoledne se o zábavu diváků a zajištění celého dopoledne starala třída 9.A v čele se Štěpánkou Cibulcovou, která měla na starost komentování průběhu všech skokanských závodů.  

Po ukončení soutěží a vyhlášení výsledků překvapila na závěr 9.A i vánoční koledou, kterou odzpívala společně i se svým třídním učitelem Martinem Hrstkou.  

Výsledky vánoční laťky 2022:  

Mladší dívky:  

  1. Místo – Sofie Křesťanová 136 cm 
  2. Místo – Johana Krupová 130 cm 
  3. Místo – Ema Hasalíková 130 cm 

Starší dívky:  

  1. Místo – Tereza Frýdlová 141 cm 
  2. Místo – Nela Zerzáňová 141 cm 
  3. Místo – Nicol Korgerová 141 cm  

Pořadí u starších děvčat určoval počet nezdařených pokusů na poslední skočené výšce 

Mladší chlapci:  

  1. Místo – Vítek Onderka 143 cm 
  2. Místo – Martin Tovaryš 140 cm 
  3. Místo – Boris Borák 135 cm 

Starší chlapci:  

  1. Místo – Josef Randus 163 cm 
  2. Místo – Adam Jaša 155 cm 
  3. Místo – Matěj Koleček 155 cm 

Závěrem bych ráda poděkovala všem, co se na přípravě laťky podíleli. Tělocvikářům – Jiřímu Mikovi a Martinu Hrstkovi, technickému zázemí Marku Miklovi a Ladislavu Zetkovi, podpůrné síle Jaroslavě Juříčkové, a hlavně nadačnímu fondu za poskytnutí cen.  

Obrázky z akce naleznete zde.

Vypracoval Mgr. Iva Závišková