STONOŽKOVÁ PRAHA 2016

dsc04385


Již tradičně vyrazil první prosincový pátek ze Zubří do předvánoční Prahy autobus plný dětí, které si cestu zasloužily prací pro hnutí Na vlastních nohou.

Praha všechny přivítala slunečným, ale chladným a větrným počasím, takže v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha nebylo o moc lépe. Trochu tepla dětem aspoň dopřál nový třísethlavý sbor svými veselými písněmi a krásnými hlásky. Dospělí si zase užívali zamyšlení pana prof. Piťhy, které bylo prošpikováno množstvím vtipných narážek, ale i závažných myšlenek. V závěru mše Stonožka předala šek na 500 000 Kč Fakultní nemocnici Plzeň a Fakultě aplikovaných věd při ZČU Plzeň na výzkum Crohnovy choroby. I naše škola přispěla k této částce výtěžkem z 9. benefice pro Stonožku.

Po mši se Lenka Fryšová, Radek Pšenica a Bohdan Mizera vydali do Arcibiskupského paláce, kde převzali diplomy a ceny za vítězství ve výtvarné soutěži „Věda, která léčí“. Zdržet se ale nemohli, spěchali za ostatními, aby se společně podívali do muzea voskových figurín – a byl to opravdu zážitek. Pak už je čekala předvánoční Praha se svými lákadly. Domů dorazili všichni unavení, ale spokojení.

Děkujeme všem žákům, i těm, kteří se do autobusu „nevešli“, za obětavou práci pro hnutí Na vlastních nohou a přejeme jim krásné Vánoce a mnoho spokojenosti a úspěchů v novém roce.

Obrázky z akce najdete zde.

 

HD