2018_2019

O den dříve

image_print

aneb Příliš dlouhé prázdniny?

Do 3. třídy byl letos vyhlášen nástup už v neděli. Prázdninoví povaleči i aktivisté souhlasili s aklimatizačním setkáním, aby si ověřili, kdo je kdo. Přece jen přes léto získali pár centimetrů a poztráceli nemálo zubů. Na počátku byl déšť, ale ten nikoho nezaskočil. Než si rozložili spacáky v šatnách u starozuberského hřiště, sluníčko se zvědavě vrátilo, aby je doprovodilo k lesu. Tam pátrali po lesní moudrosti, prolézali překážkami, stavěli příbytky, snažili se vecpat do malinkého prostoru; inu ryzí soutěživci! A ve stejném duchu se pokračovalo i na hřišti…a to až k soumraku. Následovaly uzené špekáčky, dobroty, poloslepý fotbal, večerní houpání (nahradilo dostatečně koupání), pyžamová show, dvě pohádky při svíčkách a švitoření… které se proměnilo v jemné chrupkání, šustění a ze sna chichotání.

A  ráno jako vymalované si přímo řeklo o rozcvičku, čaj a tvarohové šátečky! Potom už nezbylo než pospíchat s balením, protože první zvonění letošního roku bylo třeba doběhnout.

Děkujeme Štěpánce a Vendulce za nedocenitelnou a nečekaně velikou pomoc, manželům Červenkovým za voňavou večeři a „našim“ rodičům za nehynoucí podporu a HROMADU DOBROT!

A nahlédnout můžete tady.