2019_2020

INFORMACE výchovné poradkyně

image_print

V souvislosti s řešením mimořádné situace vzniklé v důsledku přijímání krizových opatření Vládou ČR připravilo MŠMT zákon o zvláštních pravidlech pro přijímání k některým druhům vzdělávání a k jejich ukončování ve školním roce 2019/2020.

  • JEDNOTNÁ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKA pro šk.rok 2020/2021 proběhne nejdříve 14 dnů ode dne obnovení osobní účasti žáků na vzdělávání.
  • POČET TERMÍNŮ – 1 termín (uchazeč skládá zkoušku ve škole uvedené na přihlášce v prvním pořadí, pouze v případě, že v prvním pořadí uchazeč uvedl nematuritní obor, pak skládá zkoušku ve škole uvedené ve druhém pořadí).
  • ODEVZDÁNÍ ZÁPISOVÉHO LÍSTKU – lhůta se zkracuje, na odevzdání zápisového lístku je 5 pracovních dnů, uchazeč může zápisový lístek uplatnit opakovaně i tehdy, pokud je přijat na základě nového rozhodnutí (tzn. pokud byl přijat nejprve na učňovský obor, dal zápisový lístek na SŠ, pak dělal jednotné přijímací zkoušky a byl přijat, vezme zápisový lístek z učňovského oboru a donese lístek na SŠ maturitní obor). Nové rozhodnutí o přijetí předloží uchazeč na SŠ, kam odevzdal zápisový lístek, a ta mu vydá zápisový lístek zpět k odevzdání na druhou školu (s maturitním oborem).
  • Odkaz zde na znění zákona č. 135/2020 Sb.

Všechny moc zdravím a přináším informace k přijímacímu řízení na SŠ. Někteří z Vás nedělají přijímací zkoušky a jsou přijati k dalšímu studiu bez „přijímaček“. Většinu z Vás přijímací zkoušky čekají v červnu. Ti, kteří jsou už přijati bez přijímacích zkoušek, potřebují ZÁPISOVÝ LÍSTEK. Ten musí být odevzdán na SŠ do 5 pracovních dnů od zveřejnění informace o přijetí uchazeče. Všechny zápisové lístky jsou uloženy v kanceláři školy, kde si je můžete oproti podpisu každý den (kromě pátku) od 8.00 – 12.00 vyzvednout.  Mějte se hezky. G. Cábová