2023_2024

Zimní soustředění sportovní tříd na Soláni

image_print

Ve dnech 19. – 24. února 2023 proběhlo zimní soustředění sportovních tříd ve skiareálu Karolinka s ubytováním na Soláni na hotelu Čarták.

Soustředění se účastnilo 81 žáků z tříd 6. A, 7. A, 8. A a 9. A spolu se svými učiteli lyžařskými instruktory Jaroslavou Juříčkovou, Gabrielou Cábovou, Ivou Záviškovou, Jiřím Mikou, Martinem Hrstkou, Tomášem Randýskem, Markem Miklem a Ondřejem Cabákem.

V neděli čekalo všechny účastníky poučení o bezpečnosti pobytu na horách a při lyžování, které bylo doplněno v úterý besedou s Romanem Kalabusem. Roman Kalabus je nejen členem horské služby Beskydy, ale také nadšeným sportovcem, který se věnuje velmi aktivně horské cyklistice. Absolvoval expedice na horském kole v Mosambiku, Lesothu a na Kamčatce.

Zažitým pravidlem je vždy třetí den lyžování kratší, a proto jsme ze sjezdovky na hotel přijeli již na oběd. Po poledním klidu se všichni žáci rozdělili do smíšených družstev a vyběhli na krossový závod po hřebeni kolem Soláně.

Čtvrteční den byl závodní. Závodu ve slalomu se účastnili všichni lyžaři, kteří museli projet 16 brankami. Poslední večer se vyhodnocovaly nejen výsledky slalomového závodu ve čtyřech kategoriích, ale také testy lyžařské průpravy, vyhodnocení vědomostní soutěže družstev město – jméno – zvíře – věc – rostlina. Každá třída měla za úkol složit básničku na téma lyžování a právě ve čtvrtek večer ji každá třída přednesla. O soutěže ve středu večer a závěrečný program se postarali žáci 9. A, kterým patří naše poděkování. Došlo také na velmi oblíbenou a očekávanou diskotéku, která celé soustředění uzavřela. Už teď se opět můžeme těšit opět za rok naviděnou na lyžích.

Fotografie ZDE….fotografie

Výsledky ve slalomu….Vysledky-slalomu-sportovni-tridy-2023

Za všechny lyžaře Mgr. Gabriela Cábová