2023_2024

Co už umí Kuchaříci

image_print

Od začátku školního roku navštěvuje kroužek Mladý kuchařík 12 dětí ze třetích tříd, které rády vaří a zkouší různé recepty. Ptáte se, co všechno jsme už uvařili? Tak my vám to řekneme.

Začali jsme pomazánkami z červené řepy a mrkve. Dále jsme si uvařili polévky: bramboračku, sýrovou, rajčatovou a zelňačku. Také jsme si vyzkoušeli podle receptu uvařit langoše, těstovinový salát, špagety s rajčatovou omáčkou, špíz s hranolky, šunkovou pizzu, zapečené bulky, kuře na paprice, bramboráky, pečené brambory s česnekem a volským okem, Lyonské brambory, guláš s chlebem, cibulový koláč, bramborový salát a „kuřízek“, hamburger a salát César. Kromě vaření jsme si upekli spousty dobrot, např.: drobenkovou buchtu, perník s citrónovou polevou, brownies, mrkvový koláč, Hraběnčiny řezy, skořicové koblížky a muffiny. Jelikož děti mají rády sladká jídla, naučili jsme se palačinky se zmrzlinou, lívance a tvarohové knedlíky s jahodovým přelivem.

V rámci kroužku se děti naučily nejen vařit, ale osvojily si také základy stolování, naučily se, že po vaření se musí uklidit, takže vědí, že bez práce nejsou koláče. Člověk by ani nevěřil, kolik dobrot jsme s dětmi za jeden školní rok zvládli udělat. Doufáme, že recepty, které se děti naučily, předvedou i rodičům doma.

                                                                                                                                        Školní klub