2023_2024

Republikové finále atletického čtyřboje mladších žákyň v Opavě

image_print

V pondělí 12. června 2023 se na atletickém Tyršově stadionu v Opavě konalo republikové finále atletického čtyřboje mladších žáků a žákyň, kterého se účastnilo 11 vítězných družstev krajských kol z každé kategorie.  Družstvo mladších žákyň ZŠ Zubří jako vítěz krajského kola jelo reprezentovat nejen svou základní školu, město Zubří, ale také celý Zlínský kraj.

Počasí bylo nádherné a po celý den přálo atletice. Celé družstvo ve složení Sofie Křesťanová, Amálie Cibulcová, Markéta Šimurdová (všechny 7. A), Johana Krupová, Kristýna Švecová, náhradnice Aneta Vojkůvková (všechny 6. A) si zaslouží velkou pochvalu za zodpovědný přístup k závodu a velké poděkování za krásnou reprezentaci své školy.

Skvělým výsledkem našich atletek byl zisk 7 092 b. a krásné 7. místo, což mezi opravdu atletickými školami je dobrý výsledek. V hodnocení jednotlivkyň se mezi 55 mladšími žačkami z celé ČR Johana Krupová umístila na skvělém 4. místě (2 295 b. – na 3. místo jí chybělo jen 28 b.). V disciplíně hodu kriketovým míčkem se mezi všemi atletikami na bronzové příčce umístila skvělým výkonem 51,82 m Amálie Cibulcová a na 4. místě výkonem 50,88 m Johana Krupová, která si také ze sprintu na 60 m odnesla 4. místo (8,39 s).

Fotografie ze závodu ZDE.

Tento závod byl krásnou tečkou letošní školní atletické sezóny a přinesl krásná umístění a skvělé výkony. Všem atletům děkujeme za reprezentaci školy a přejeme hodně dalších sportovních úspěchů.

Mgr. Gabriela Cábová