Nezařazené

Lyžařský výcvik 7. B a 7. C a zdokonalovací lyžařský zájezd 8. a 9. B, C na Karolince

image_print

Na začátku února od 5. do 9. února 2024 se konal lyžařský výcvik tříd 7. B a 7. C. Zúčastnilo se ho 29 žáků a 5 instruktorů – G. Cábová, J. Juříčková, I. Malinová, J. Mika a M. Hrstka. Výcvik proběhl ve skiareálu Karolinka. Počasí celý týden připomínalo spíše jarní měsíce, ale i tak se lyžařský výcvik konal a docela vydařil. Všichni měli chuť se naučit lyžovat nebo se dále zdokonalovat ve svém lyžařském umění. Naši nelyžaři a začátečníci se postavili výzvě a pomalými krůčky začali s lyžováním. Závod se v důsledku zhoršujících se sněhových podmínek nemohl uskutečnit, a proto jsme se mohli věnovat volnému lyžování až do pátku, kdy při slavnostním ukončení výcviku zaznělo v Karolince „lyžování jedenkrát zdar“.

Zdokonalovací lyžařský zájezd 8. a 9. tříd na Karolinku

V rámci lyžařského výcviku 7. tříd (tj. ve čtvrtek 9. B a pátek 9. C, 8. B, 8. C) se také uskutečnil ve dvou dnech již podruhé zdokonalovací lyžařský zájezd osmých a devátých nesportovních tříd. Tento jednodenní zdokonalovací jednodenní zájezd byl určen pro žáky, kteří si rádi zopakovali a procvičili základy lyžování.

Trošku nás mrzelo, že z tříd 8. B a 8. C se přihlásilo jen 6 žáků, naopak šanci si zalyžovat využila skoro celá 9. B (17 žáků) a z 9. C si jelo zalyžovat 8 žáků. Tento zájezd se konal podruhé a doufáme, že i napřesrok se najde dost lyžařských nadšenců, kteří si budou chtít alespoň na jeden den odpočinout od školních povinností a zajet si zalyžovat.

Fotografie ZDE.

Za tým lyžařů Mgr. Gabriela Cábová