2017_2018

ANDĚLSKÉ VÁNOČNÍ HRY

image_print


Ve středu 22. prosince 2017 jsme se – žáci a učitelé na druhém stupni – sešli v tělocvičně při Vánočních andělských hrách. První úkol musely děti vyřešit už doma – sehnat si oblečení podle zadané barvy, a tak šesťáci přišli v zeleném, sedmáci v bílém, osmáci v červeném a deváťáci v modrém.
První hodinu třídy absolvovaly vědomostní kvíz, aby si děti mohly zvolit své zástupce do školního kola. Rychlý přesun do tělocvičny. Úvodní slovo vedoucí školního klubu Jaroslavy Juříčkové, aby každý věděl, co ho bude čekat a na co se připravit.
Tělocvikáři Matěj Šustáček, Martin Hrstka, Jiří Mika a Gabriela Cábová připravili velmi speciální úkol. Desetičlenné týmy shazovaly basketbalovým míčem deset kuželek (10 PET lahví naplněných vodou). Jak je to těžké, poznali úplně všichni, i třídní učitelé, kteří soutěžili jako jedenáctý člen týmu.
Dalším úkolem byla výroba třídního přání v podobě vánočního stromečku, na kterém se měl objevit „vinš“ (nejlépe veršovaný), podpis každého žáka a vánoční symboly. Porota měla velmi složitý úkol, protože všechna přání byla pěkná.
V tomto čase byl prostor pro důležitou změnu. Tělocvična se proměnila v biatlonovou závodní dráhu. Šestičlenná družstva (3 chlapci, 3 dívky) bojovala ve štafetovém závodě přesně podle regulí biatlonu, jen střelbu z malorážky nahradila střelba házenkářským míčem na kužele. Každý netrefený terč přinesl soutěžícím trestné kolo. A síly rychle ubývaly.
Speciální atrakcí byl závod mezi učitelkami Petrou Barošovou a Blankou Kučerovou. Na vlastní oči jsme viděli, jak s přehledem a obrovským nasazením zvládly záludnosti biatlonové dráhy. V bouřlivé atmosféře cenné vítězství vybojovala Blanka. Petra skončila stříbrná, proto jsme se jí ptali na její pocity. „V rámci vánočních andělských her jsem vyzvala svoji kolegyni k souboji v biatlonovém závodě. Nejdříve jsem samozřejmě důkladně pozorovala soutěžící žáky, abych si stanovila správnou strategii. Nepodcenila jsem ani vhodnou závodní obuv, kterou mi zapůjčila hlavni organizátorka celé akce Jarka. „Vytunila“ jsem se zeleným dresem a postavila na start. V běžecké části jsem si celkem věřila, nervozitu však způsobila střelba. Ve stojce mám ještě velké rezervy, ležka proběhla v lepším průměru. Nakonec celý závod (ale jen o prsa) vyhrála Blanka. Že by to bylo smolně vylosovanou dráhou?!!???😉.“
Závěrečnou disciplínou byla vědomostní soutěž všech tříd. Po zadání otázky měl každý tým určitý čas na rozmyšlenou a pak už nezbývalo, než zveřejnit své rozhodnutí. Vyhrálo družstvo s nejvyšším počtem bodů.
A jak celá soutěž skončila?
V kategorii 6. – 7. tříd si vítězství odnesla 6. A. V kategorii 8. – 9. tříd vyhrála 9. A. Kdyby se porovnávaly výsledky obou kategorií dohromady, vítězství by patřilo 6. A.
Krásné soutěžní dopoledne zakončilo pěvecké vystoupení žáků devátých tříd.
Děkujeme pořadatelům Jaroslavě Juříčkové a Gabriele Cábové, Matěji Šustáčkovi, Martinu Hrstkovi
a Jiřímu Mikovi, porotcům Lence Šimurdové, Marku Miklovi a Pavlu Čučkovi, třídním učitelům Anetě Šotkové, Lence Molišové, Petře Barošové, Kateřině Gazdové, Heleně Hýblové, Blance Kučerové, Lucii Mořkovské a Ladislavu Zetkovi. V neposlední řadě děkujeme všem žákům a žákyním, soutěžícím či divákům.
Byli jste bezvadní, soutěživí, hraví. Den jako každý, a přece tolik jiný. Vánoční andělský den.
Fotografie zde