2017_2018

VEČER PRO NADACI KRTEK

image_print

Základní škola Zubří připravila v tomto školním roce další vystoupení. Uskutečnilo se 31. května 2018 v místním Klubu. Důvodů bylo několik: Chtěli jsme ukázat, že máme talentované slavíčky a recitátory, chtěli jsme ukázat vystoupení, která se z časových důvodů nevešla do březnové Benefice pro Stonožku a chtěli jsme také podpořit dobrou věc a pomoci nemocným dětem, protože výdělek z tohoto více jak dvouhodinového představení byl věnován do nadace Krtek pro onkologicky nemocné děti, které se léčí v Dětské nemocnici v Brně.

Začali jsme stylově – vystoupením dětí ze 3. B pod vedením paní učitelky Adély Zedníčkové písněmi z muzikálu Marry Poppins. Po nich pokračovala bronzová slavice z pěvecké soutěže Rožnovský slavíček Lucka Ryšková slovenskou písní Jabĺčko. Báseň Žerty z kuchyně poté zarecitoval vítěz recitační soutěže prvních tříd naší školy Pavel Polách z 1. A. Publikum pak přivítalo Katku Závadovou z 2. B, která s písní Karkulka z pohádky Tři bratři získala v Rožnovském slavíčku stříbro.

Dalšími vystupujícími byl „malý dramaťák“ paní učitelky Kateřiny Gazdové se scénkou Tři bratři, bronzové slavice z 5. B Sára Řezníčková a Dominika Cabáková s písničkou Charleston a vítězná recitátorka školního kola v kategorii 2. a 3. tříd Tereza Piskořová s básničkou Tkanička.

Program pokračoval ve strhujícím tempu. Prvačka Simona Křenková zazpívala lidovou písničku A já su, která ji ve školním Skřivánkovi vynesla až do oblak. Následoval pohádkový blok: Píseň O šípkových růžích, se kterou Ivana Divínová z 5. B na Slavíčku získala cenu poroty, vítězka recitační soutěže v kategorii 4. a 5. tříd Magdaléna Jaroňová ze 4. A s Erbenovou baladou Polednice a pohádka O Sněhurce a devíti trpaslících, kterou s dětmi ze 3. C upravila a nacvičila paní učitelka Martina Orlíková. Známá píseň Růžová zazněla v podání Federiky Ferrové ze 3. B.

Další část byla velmi dojemná. Vynikající moderátorky Veronika Matznerová (8.B) a Nela Pernicová (8.A) pozvaly na jeviště pana Dušana Mohapla, tatínka malého Filípka. Pan Mohapl hovořil o nadaci Krtek, o tom, jak nadace pomáhá dětem překonávat zákeřnou nemoc a jejich rodičům vlévá do žil tolik potřebnou energii a naději.

První část našeho večera uzavřela píseň Cup song, se kterou Ellen Randusová a Iva Kruntorádová z 8.B vyhrály ve Slavíčkovi zlato v kategorii dua.
Zazpívala Ellen (Iva večer nemohla přijít), doprovodily ji další tamborky z 8. B.

Program po krátké přestávce otevřela píseň Ezop a brabenec. Tuto slavnou píseň pánů Voskovce, Wericha a Ježka zazpíval zlatý slavíček Tonda Křenek ze 3. C. Bajku o jelenovi pak přednesla vítězka recitační soutěže v kategorii 6. a 7. tříd Adéla Mitášová ze 7. B, pokračovala zlatá slavice Tereza Jaroňová ze 2. B s písničkou Tři kříže, Voda živá v podání stříbrné slavice v kategorii 2. stupně Nikol Pavlištíkové ze 6. B a Adéla Mitášová, vítězka starší kategorie Rožnovského slavíčka s písní My heard will go on, kterou známe velkofilmu Titanic.

V osmých a devátých třídách se také soutěžilo v recitaci. V programu proto nemohlo chybět vystoupení Zuzany Šimurdové z 8. B, která přednesla báseň Vřes má rád hvězdy. Svou vlastní báseň pak recitoval Tomáš Rybiař a tuto část vystoupení zakončili zpěváci ze 3. C se španělskou písničkou Sofia. Program pomalu spěl do finále. Se scénkou Zhubni a nezdechni vystoupil „velký dramaťák“ a vystoupení zakončila všemi účinkujícími zpívaná píseň Společný svět.

Skončil večer, který přinesl mnoho radosti: Účinkujícím dětem, že to tak výborně zvládli, hostům, kteří se po celou dobu výborně bavili, organizátorům, že se dobrá věc podařila.

Nadaci Krtek jsme mohli předat částku 16 000 Kč. To byla ta největší radost!

Děkujeme všem, kteří přispěli finanční částkou, děkujeme účinkujícím a jejich paním učitelkám, děkujeme dětem ze školního klubu za výtvarné výrobky. Jejich koupí hosté také přispěli nadaci Krtek.

Obrovský dík patří paní učitelce Kateřině Gazdové, režisérce představení, dále pak zvukaři, osvětlovači a Městu Zubří za poskytnutí prostor.

Jsme rádi, že jsme mohli pomoci, a bude-li to v našich silách, rádi budeme pokračovat i v příštím školním roce.

Mgr. Pavel Čučka

Fotografie zde.