2019_2020

VV – 9. roč. – VV

image_print

Drazí žáci,

teď už si myslím, že se doma vážně nudíte :), takže vám nabízím soutěž Střediska volného času V Rožnově. Téma je Co se děje v trávě. Můžete malovat jarní motivy, brouky, motýly, mláďátka, květiny – nebo všechno dohromady.

Formát A4, technika libovolná (ale pamatujte, co jsme se učili – plné barvy, žádné čárání, pestrá, i když ne pravdivá barevnost…), žádné blešky, ale pořádně velké tvary (čím větší hlavní motivy, tím menší trápení s pozadím).

Výkres na zadní straně podepište celým jménem, napište svůj věk, název práce a e-mailovou adresu rodičů. Pokud v květnu nezačne regulérní škola, doneste mi své práce domů (pro neznalé – bydlím hned za novou školou v oranžovo-žluto-červenohnědé bytovce) a hoďte do poštovní schráky. Nejpozději do 24. května 2020!

Těším se na vaše práce! A samozřejmě i na vás ve škole.

Helena Dufková

 

 

 

 

 

Milí žáci, vím, že se teď potýkáte s novou formou učení (školní web, TV programy…) a zvládnutí učiva hlavních předmětů, ale hlavně příprava na přijímací zkoušky  jsou pro vás prioritou, ale kdybyste si chtěli trošku po tom učení „vyčistit mozek“ nabízím výtvarku: Dokažte, že máte postřeh, umíte se dívat a z matematiky znáte přímky, křivky i kružnice, úhly… Budete potřebovat světlý papír velikosti A6 (slovníček), nejlépe výkres nebo jakýkoli tvrdší, tužky 2, 1, 6B, zrcátko a orlí zrak. Pokuste se namalovat své vlastní oko, zachytit všechny linie, světlo a stín. Začněte klasicky „neviditelnou“ čarou, abyste nemuseli gumovat (a ŠLO to gumovat), hledejte tvar a teprve potom zvýrazněte, vystínujte. Můžete si své oko vyfotografovat a kreslit podle tohoto obrázku.

Práci mi přinesete, až se zase uvidíme ve škole, těším se na ni i na vás.

Helena Dufková