2016_2017

HODINA POHYBU NAVÍC – ORGANIZAČNÍ POKYNY

image_print

O projektu

Naše základní škola byla vybrána k realizaci pokusného ověřování Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT) a Národního ústavu pro vzdělávání (NÚV) č.j.: MSMT-11416/2015 s názvem „Hodina pohybu navíc“.

Zveřejňujeme základní vymezení pokusného ověřování programu „Hodina pohybu navíc“ z oficiální dokumentace:

Vzhledem ke stále se zhoršujícímu zdravotnímu stavu dětí, který plyne z nedostatečného pohybu, vyhlásilo MŠMT pro školní rok 2016/2017 pokusně ověřit možnost zvýšení objemu odborně řízeného pohybu žáků v základních školách. Jeho smyslem je nabídnout žákům 1. až 3. ročníku pilotních základních škol (v rámci jejich pobytu ve školní družině) 1 hodinu pohybových aktivit týdně.

Pohybové aktivity povede paní učitelka tělesné výchovy Mgr. Gabriela Cábová.

Pohybové aktivity budou zaměřeny na všeobecný pohybový rozvoj žáků a na rozvoj základních pohybových dovedností. Cílem programu „Hodina pohybu navíc“ je získat zájem žáků o pohyb. Cílem tedy není naučit žáky daný sport, ale ukázat jim jeho zábavnost, navodit příjemné zážitky.

Do pokusného ověřování jsou zahrnuti žáci a žákyně 1. – 3. ročníku naší školy, kteří docházejí do školní družiny (ŠD) a s jejichž zařazením vyjádřili písemný souhlas jejich zákonní zástupci.

Pokusné ověřování bude realizováno v rámci činnosti ŠD. Toto pokusné ověřování je vyhlášeno na školní rok 2016/2017. V průběhu tohoto školního roku je tedy zařazena
1 vyučovací hodina pro každý výše uvedený ročník do činnosti odpolední ŠD.

  • Pondělí                13:00 – 13:45                       1. ročník
  • Pondělí                14:… – 14:…                        2. ročník
  • Pátek                    13: …   – 14: …                    3. ročník

(ČASY BUDOU UPŘESNĚNY PO DOHODĚ S ŠD)

Aktivity všestranné pohybové přípravy budou probíhat v sokolovně, popřípadě na venkovním školním hřišti podle druhu sportovních činností.

ZAČÍNÁME OD 1. října 2016.

Více na stránkách metodického portálu: http://hop.rvp.cz/metodicke-materialy
Materiály ke stáhnutí : hpn-organizacni-list-list_def