2019_2020

Dálkové studium

image_print

30. března – 5. dubna 2020

Slabikář str. 64 – 67 ( str. 64* říkejte nebo zpívejte si, prosím, u vybarvování, o které písmenko jde, str. 65 po přečtení článku zakroužkujte ve žlutém sloupci odpovědi – Kde kvetou bledule? Kam skáče žabák? Kdo leze pod bukem? Kde plavou ryby? Co bude dělat brzy slunce? Str. 66 – 67 dejte si záležet, aby vaše ř bylo řízné:), u psacího písma zkuste číst jen to, co zatím umíme.

Ř ř

Řa ře ři řo řu řé řá ří řů řé

můžete rozstříhat a skládat slova   ří – skládanky

Diktát do opic slova sako, víko, kokos, pero, rok (kdo má velkou chuť na bonus, může napsat větu – Moje šiška upadla na zem.

Písanka str. 3 – 6 (Pozor na směr provedení písmenka, vyzkoušejte si několikrát, kudy vede z, Z, T.)

Matematika str. 36 – 40 ( U slovních úloh si napište příklad a jednoduchou odpověď – Má ___ pastelek. Je tam ___aut. Lze použít obrázek pastelky či auta. Cv. 7 / 39 nemusíte opisovat do Opic, stačí připsat výsledek.)

Prvouka str. 44 – 47 (uvidíte, jak to půjde)

APRÍLOVÝ DEN měli jsme v plánu vyhlásit obrýlený den a dostavit se do školy v podivuhodně nazdobených a kreativně stvořených brýlích…a tomu přizpůsobit celou středu. Takže, prosím, kdo se chce této taškařice zúčastnit i tak, může se ve svých brýlích vyfotit a obrázek poslat na mail, viber nebo do nově utvořené fb skupiny (ano, okolnosti donutily i mě:)) Žofčina 1.B.

Další úkol je namalovat pohádkové brýle a k nim vymyslet, co všechno dokážou, kdo je může získat a jak se dají využít ku prospěchu okolí…(třeba vznikne i pohádka).

Žofka se dnes stěhuje od Vojty k Markovi…a vy se mějte líbezně.

Pro oční kontakt, nevytisknutelné pracovní listy či poradu –  úterý, středa.

Starší úkoly jsou tady:

11. 3.   14. 3.  15. 3.   22. 3.