2019_2020

Pro kvítečka domácí

image_print

25. května – 29. května 2020

Slabikář str. 84 – 87 (Ukázalo se, že e je také veliký dobrák a silák a může převzít háček z ramen některých písmen – d, t  n. Str. 84 – kroužkujme se zpěvem všechna dě Dě, v článku podtrhněme, který den chodí děti k vodě, kdo se koupe, co dělá Jára, kdo chytá loďky a jak je všem spolu. Str.85 – ve žlutém najděme 2 mláďata, pracovní nástroj:), jméno a místo v divadle. Zpívejme si  https://www.youtube.com/watch?v=X57opwn2sWo

Str. 86 – ve žlutém najděme slova – hnědá, stůně, někdo, Zdeněk a s chutí, v článku potom odpovědi na otázky – Kdo čichá? Z jaké místnosti se vůně  line? Kdo všechno bude jíst? Co budou jíst? Komu děkují? Str. 87 – naučte se zpaměti básničku psanou psacím písmem a zkuste ji rapovat a zrychlovat:).)

Čtecí karta – Dě tě

Písanka str. 29 -32 (pozor na L – sloučenina velkého S a spodek má jako Z, pacička str. 32 – vymysli další povolání a připiš, co dělají – Řidič řídí, Kopáč kope, Házenkář….)

Matematika str. 57 a str. 60 cv. 5- 11 do Opic (přeskakujeme schválně)

Procvičení sčítání – 5+

Prvouka str. 64 – 66 (Vzpomeňme na naše divadlo Kocourek Modroočko, přemýšlejte, jaké kroužky a koníčky mají vaši spolužáci – jestli si to ještě pamatujete a podumejte, v jakém obchodě byste chtěli pracovat.)

Žofinka se bude s námi učit! Doufám, že nezapomněla číst a počítat.

Minulost najdete tady.