2019_2020

Vlídný červen

image_print

Na základě rozhodnutí ředitele školy se bude rodičům vracet třetina částky z pololetního poplatku za školní družinu. Peníze si můžete vyzvednout u své vychovatelky do 12. června (11:20 – 15:00).

  1. června – 5. června 2020

Slabikář str. 88 – 90 ( kroužkujeme si za obvyklého zpěvu všechna  pě, vě mě, str. 88 ve žlutém hledejme nejhorší známku, část ruky, ptáčka, 2x člověka, který ze sebe vydává melodie:), v článku kroužkujme barvu pěšiny, kam vede pěšina, jaké příjmení má Pepík, co je v řece a kam teče voda.    Str. 89 Článek – Kdo byl na věži? Jaká je věž? Co se dole bělá? U koho se to bělá? Ve žlutém hledejme slova věda, vědec, člověk, Květa, květina, pověra (co to asi je?)  a tato slova přepišme do Opic.  Str. 90 u hvězdičky nemusíme slova přepisovat, jen se pokusme na ně vymýšlet věty, článek si přečtěme a podumejme, jestli nám tam o květnu něco nechybí, ve žlutém sloupku zakroužkujme slova, kterým nerozumíme – najděme si moudrého člověka, který nám je vysvětlí:).

Práce pro experty a mudrce – Použij ě

Písanka str. 33 – 36 

Procvičení – oprav_chyby

Matematika str. 51, 52 a zbytek strany 60 do Opic 

Při odčítání s přechodem použijme postupné úbytky. 11 nejdříve „vyplivne“ 1 a potom zbytek (11 – 7 = 11 – 1 – 6)

Procvičení + a domino k rozstříhání sčítání a domino

Prvouka str. 67 – 69 (my si ve třídě budeme povídat o tom, kdo kde z rodiny pracuje, kdo má jaký pracovní sen:), jak pomáháme doma…..krásné téma)

Naučili jsme se písničku O moři

https://www.youtube.com/watch?v=Vum6bM36ybc

ale zpíváme ji rychleji 

Starší věci máme tady.