2016_2017

RECYKLOHRAJEME

image_print

recyklohrani-mapa


Recyklohraní je školní recyklační program pod záštitou MŠMT České republiky, jehož cílem je prohloubit znalosti žáků v oblasti třídění a recyklace odpadů a umožnit jim osobní zkušenost se zpětným odběrem baterií a použitých drobných elektrozařízení.

Pátrejte s baterkou aneb lovíme baterie byl první letošní úkol. Za jeho splnění škola získala prvních 250 bodů v letošním školním roce. 15. listopadu byla ukončena Velká  podzimní sběrová soutěž. Ze školy byly svezeny vysloužilé baterie a drobná elektrozařízení, jež byly sbírány v předchozích měsících, a škole to vyneslo dalších 360 bodů.

Ale POZOR!  Drobná vysloužilá elektrozařízení (např. mobilní telefony, kalkulačky, rádia, přehrávače, drobné počítačové vybavení, elektronické hračky, fény, kulmy, ruční mixery) mohou žáci dále nosit do kabinetu přírodopisu. Cestu do kabinetu jim ušetří tým žáků 6. třídy ve složení Marie Petřeková, Matěj Melichařík, Tomáš Mičkal. Tento tým bude každou druhou středu v měsíci obcházet třídy a drobné vysloužilé elektrozařízení od žáků vybírat. Pokračuje i sběr vybitých baterií. Ty žáci mohou odevzdávat v hodinách fyziky.

Třída, která odevzdá největší množství drobných vysloužilých elektrozařízení, bude odměněna

Obrázky z akce najdete zde.