2017_2018

KONEC I POČÁTEK ŠKOLNÍHO ROKU

image_print


Školní rok právě začal, leč je vhodné se ohlédnout i zpět. Z technických důvodů zde zveřejňujeme se zpožděním odkaz na průběh posledního dne školního roku 2016/2017, kdy byli v tělocvičně nové školy za přítomnosti vedení města Zubří a vedení školy odměněni vybraní žáci a kdy se s námi rozloučili i, dnes již bývalé, deváté třídy. Obrázky naleznete zde.

Počátku nového školního roku předcházela řádná příprava, i o prázdninách se ve škole děly aktivity směřující k vylepšení prostředí výuky a pobytu ve škole. Díky strategicky plánované spolupráci školy a zřizovatele v oblasti investic byly provedeny následující nové věci : oprava části horní chodby v budově nové školy, výměna plotu u nové školy, na staré škole došlo ke zřízení nové třídy s vybavením a milou novou paní učitelkou, dále došlo k výměně nábytku ve školní výdejně na 1. stupni a instalaci laviček pro potřeby školní družiny.

Významným krokem je zřízení odstavných, zpevněných pakrovacích ploch se systémem parkování pro zaměstnance školy a zásobování v prostorách vzniknuvších po demolici bývalých dílen. Tato akce jistě prospěje k postupnému řešení dopravní obslužnosti školy a zlepšení bezpečnosti na komunikacích přiléhajících ku škole.


Každý rok opouští žáci školu  a ohlíží-li se zpět, většinou uznají, že vzdělání je běh na dlouhou trať s nutností vytrvalosti, vidinou cíle a občas i trochou odvahy ke kroku do neznáma. Naprosto podobně se tak může jevit výsadba v okolí nové školy, na níž má podíl paní Š. Kocurková a hlavně v poslední době paní Lenka Šimurdová, kdy ve spolupráci s panem Dufkem došlo konečně až po takořka třech letech na bod, v němž výzdoba získává svou, původně koncipovanou, podobu nápisu ZŠ Zubří. I přes nepřízeň vandalů a nemocí keře dosáhly svého „vzdělání“ a pod rukama zkušených „pedagogů“ vydaly své plody k obohacení sebe i ostatních.

Souhrnné obrázkové zpravodajství k textu najdete zde.