2017_2018

Stonožková adventní Praha

image_print

Stonožková Praha 1. prosince 2017


Letošní mše byla veselejší, dětem navíc pomáhaly televizní obrazovky, na nichž mohly sledovat celou mši, i když tentokrát seděly více vzadu. Všechny přítomné přivítal Pepa Vágner, stonožkový „dvorní“ zpěvák, poté proběhly proslovy paní Běly a arm. gen. Josefa Bečváře. Paní Běla pak spolu s panem kardinálem předali řediteli FN Plzeň a prorektorovi ZČU stonožkový dar – šek na 500 000 Kč. Tyto peníze podpoří výzkum léčby Crohnovy nemoci. Pepa Vágner zazpíval s 300hlavým dětským sborem stonožkovou hymnu Never Be Alone a znovu promluvil k dětem. A pak už začala vlastní mše.

Po mši se děti vydaly do Muzea Karla Zemana na prohlídku a Eva Stružková s Martinem Divínem zamířili do Arcibiskupského paláce, kde převzali hlavní ceny ve výtvarné soutěži Medicína v historii. Bohužel se nemohli zdržet, protože je a ostatní děti čekala plavba lodí po Vltavě. A pak přes Staromák na Václavské náměstí a hurá do obchodů a různých „občerstvovacích stanic“. Jen jedinou chybičku to mělo –  pražský vánoční strom se rozsvěcel až 2. prosince, takže děti byly o tento zážitek letos ochuzeny.

Domů se unavené a spokojené děti vrátily těsně před půlnocí. Takže teď nezbývá než čekat celý rok na další mši a mezitím si střihnout benefici, zúčastnit se další stonožkové výtvarné soutěže a namalovat co nejvíc krásných vánočních přání.

HD

Obrázky z 1. prosince z akce Hnutí na vlastních nohou –Stonožka Praha – zde.