2018_2019

ZIMNÍ SOUSTŘEDĚNÍ SPORTOVNÍCH TŘÍD 2019

image_print

Od neděle 17. 2. do pátku 22. 2. 2019 probíhalo tradiční zimní soustředění sportovních tříd. Místo ubytování, Čarták na Soláni, i místo pro lyžování, Skiareál Karolinka, patří neodmyslitelně k tomuto soustředění, proto i letos tomu nebylo jinak. Počet účastníků letos překvapil, protože na kurz odjeli téměř všichni žáci sportovních tříd, tedy 80. Ubytovací kapacita byla naplněna až za hranici únosnosti, ale nechtěli jsme nikoho, kdo měl zájem jet, odmítat. Tomu musel odpovídat i počet instruktorů. Letošní tým tvořili: Jiří Mika, Tomáš Randýsek, Gabriela Cábová, Jaroslava Juříčková, Martin Hrstka, Matěj Šuštáček a Pavel Čučka.

Po nedělním ubytování a úvodním bezpečnostním školení následovalo pondělní rozdělení do družstev a zahájení výcviku. Většina dětí už lyžařské kurzy absolvovala, a tak počet „nelyžařů“ byl opravdu malý. I oni se zásluhou svého velkého úsilí a neutuchající trpělivosti pánů Šustáčka a Hrstky dostali poměrně rychle do stavu, že mohli využívat celou sjezdovku.

Téměř celý týden panovalo slunečné počasí, proto jsme se snažili zahájit lyžování každý den už v 8:30. Kvalita sněhu se s každou hodinou slunečního svitu prudce snižovala. Ke konci každého lyžování jsme měli už i obavy o zdraví všech účastníků a museli brzdit elán některých borců. Naštěstí jsme každý den zakončili bez nějakých zranění.

Středu, tedy v nejkritičtější den celého kurzu, jsme nestrávili celou na svahu. Odpoledne jsme ve Velkých Karlovicích navštívili bowling a dokoupili pamlsky .

Čtvrteční dopoledne vyplnily závody v obřím slalomu. Přinášíme Vám jeho výsledky:

Mladší žákyně (6. -7. ročník):                                            Mladší žáci (6. – 7. ročník)

Poř. Jméno:                   Čas: (sec)                                        Poř. Jméno:                         Čas: (sec)
1.     Nela Fiedlerová        29,57                                             1.    Jan Románek                24,40
2.     Kateřina Lajgotová   32,00                                             2.    Adam Dořičák                25,03
3.    Tereza Mizerová        33,60                                             3.    Matěj Petřvalský            26,25

Starší žákyně (8. – 9. ročník)                                             Starší žáci (8. – 9. ročník)

Poř.  Jméno:                   Čas: (sec)                                       Poř.  Jméno:                       Čas: (sec)
1. Terezie Románková     26,50                                             1.      Tomáš Hronek               23,93
2. Julie Zemanová           27,72                                              2.      Filip Šišák                     25,18
3. Nikol Šuplerová           27,90                                              3.      Marek Pšenica              26,00

V pátek nás nepříjemně zaskočilo deštivé počasí, a tak jsme si raději lyže ani nenasazovali.

Každý večer vyplňovaly tolik oblíbené diskotéky DJ Ryby. Slyšeli jsme i velmi zajímavé vyprávění naší bývalé kolegyně Růženy Janoškové o Madagaskaru, vyzkoušeli si, jaké znalosti máme o zimních sportech, pobavili se u společenských her organizovaných deváťáky. Čtvrteční loučení deváťáků spustilo nezadržitelné přívaly slziček. Plakali i plyšáci.

Nejlepší znalosti o zimních sportech mají Filip Dimitriadis (6.A), Sebastian Kunert (7.A), Dominik Marek (8.A) a Tomáš Randýsek (9.A).

Připomenout ještě musíme dvě věci: za prvé výbornou péči místních kuchařů o naše chuťové pohárky a za druhé velmi malou chuť všech žáků udržovat svůj pokoj v přijatelném pořádku. (Příští rok se bude bodovat!)

Na příštím soustředění se určitě nebudou instruktoři ani personál hotelu zlobit, když budou naši žáci umět pozdravit, poprosit a poděkovat. Na to se moc těšíme.

Pevně věříme, že se nám povede v tradici zimních sportovních tříd pokračovat. Cíl jsme totiž splnili. Zlepšili jsme kondici žáků a utužili jsme vzájemné vztahy ve třídách i napříč nimi.

Fotografie zde.