2018_2019

Návštěva habsburské Vídně – 8. ročníky

image_print

V úterý 2. dubna 2019 se žáci 8. tříd spolu s některými deváťáky účastnili vzdělávacího programu „Habsburská Vídeň“, kterou pro nás připravila vzdělávací cestovní agentura PhDr. Pavla Kočího z Kroměříže.

V pět hodin ráno nás vyzvedl autobus a vyrazili jsme směrem na Mikulov a pak přes rakouské hranice do Vídně. Cesta ubíhala velmi příjemně a rychle, protože už v autobuse se všichni účastníci zájezdu od pana Kočího dozvěděli mnoho zajímavých informací o Rakousku. Po příjezdu do Vídně začala první část programu – návštěva zahrad barokního zámku Schönbrunn, který byl od II.pol 18. st. do r. 1918 letním sídlem rakouských císařů.  Zámecký park je pro návštěvníky otevřen celoročně a my jsme mohli za velmi příjemného a slunečného počasí obdivovat nejen Neptunovu fontánu a kolonádu Gloriette.  
Druhá část programu se odehrávala v samotném centru Vídně u sochy Marie Terezie a pokračovala kolem hradu Hofburg až ke katedrále sv. Štěpána a památníku Alžběty Bavorské, císařovny Sissi.
Celá historická část exkurze byla doprovázena zajímavým komentářem pana Kočího a žáci se tak nenásilnou formou dozvěděli spoustu informací o rodu Habsburků.
Poslední částí programu byla návštěva zábavného parku Prater, jehož historie sahá až k panovníkovi Josefovi II.. Tady si každý mohl vyzkoušet některou ze dvě stě padesáti zábavních atrakcí, asi nejznámnější atrakcí je Obří kolo „Riesenrad“ z r. 1897.

Po nádherně stráveném dni plném informací a zážitků jsme se pak odebrali k domovu.
Mgr. Gabriela Cábová

Fotogalerie ZDE.