2018_2019

Okresní a krajské kolo Poháru rozhlasu 2019

image_print

V pátek 17. května 2019 se na atletickém stadionu ve Valašském Meziříčí konalo okresní kolo atletické soutěže Pohár rozhlasu 2019. Jako vítězové okrskového kola postoupili do Valašského Meziříčí starší žáci, kteří získali 5 574 bodů. Družstvo mladších žákyň postoupilo z druhého místa rozdílem 141 bodů nad vítěznou ZŠ Videčskou.

Družstvo děvčat bojovalo trošku v jiné sestavě než v okrskovém kole. Předvedly opět pěkné atletické výkony a ziskem 4260 bodů skončily na 5.místě v okrese. Děvčata soutěžila v obou kolech v tomto složení Tereza Mizerová, Adéla Fiedlerová, Michaela Šimurdová, Nela Mičolová, Štěpánka Brunová, Adéla Skýpalová, Kateřina Lajgotová, Lucka Ondruchová, Táňa Nečyporuková, Alžběta Petřeková (všechny 7. A), Lucka Macečková (6. A), Iva Divínová a Michaela Dořičáková (obě 6. B).

Družstvo starších žáků zabojovalo, získalo 5 499 bodů (v okrskovém kole získali 5 574 b.), 2. místo v okresním kole a také postup do krajského kola.

Krajské kolo se uskutečnilo ve čtvrtek 23. května 2019 v Uherském Hradišti. Počasí atletice opravdu nepřálo, a i když nepršelo, bylo zima a sychravo. Za reprezentaci školy a okresu patří klukům poděkování, že i v nepříznivých podmínkách dokázali bojovat o každý bod. Výkonem a ziskem 5 376 b. si kluci odvezli z Uherského Hradiště 8. místo.  Družstvo starších žáků tvořili tito žáci: Tomáš Randýsek, Jakub Cibulec, Ondra Krupa, Tomáš Kyryljuk, Marek Pšenica, Filip Šišák, Dominik Mareda, Miroslav Koleček, Lukáš Fait (všichni 9. A), Martin Zeman a Pavel Mancl (oba 8. A).

Foto z okresních závodů zde.

Foto ze krajských závodů zde.