2019_2020

VV – 7. roč. – Dufková

image_print

Drazí žáci,

teď už si myslím, že se doma vážně nudíte :), takže vám nabízím soutěž Střediska volného času V Rožnově. Téma je Co se děje v trávě. Můžete malovat jarní motivy, brouky, motýly, mláďátka, květiny – nebo všechno dohromady.

Formát A4, technika libovolná (ale pamatujte, co jsme se učili – plné barvy, žádné čárání, pestrá, i když ne pravdivá barevnost…), žádné blešky, ale pořádně velké tvary (čím větší hlavní motivy, tím menší trápení s pozadím).

Výkres na zadní straně podepište celým jménem, napište svůj věk, název práce a e-mailovou adresu rodičů. Pokud v květnu nezačne regulérní škola, doneste mi své práce domů (pro neznalé – bydlím hned za novou školou v oranžovo-žluto-červenohnědé bytovce) a hoďte do poštovní schráky. Nejpozději do 24. května 2020!

Těším se na vaše práce! A samozřejmě i na vás ve škole.

Helena Dufková

 

 

Milí žáci, vím, že máte nyní dost práce se zvládáním učiva hlavních předmětů, ale kdybyste si chtěli trošku „vyčistit mozek“, nabízím výtvarný nápad: můžete použít jakýkoli tvrdší světlý papír – výkres, karton z krabice od bot, papírovou složku – přibližně formátu A4. Vyberte si jakoukoli architekturu – domy i stodoly, které vidíte z okna, starou architekturu na Google Obrázky… – a tužkou, pastelkami (nebo vodovkami) ji namalujte. Nemusíte dodržet skutečnou barevnost, hrejte si s barvami, „duhujte“, ale nezapomeňte na barevný kontrast (dvě stejné nebo podobné barvy nesmí být vedle sebe). Nezapomínejte na detaily, na pozadí a nebojte se odvázat.

Práce mi ukážete, až se zase setkáme ve škole, už se na ně těším.

Mějte se dobře.

Helena Dufková