2019_2020

Informace o výuce žáků 1. stupně

image_print

Zahájení – 25. května 2020

Žáci budou rozděleni do skupin s maximálním počtem 15 osob. Takto vytvořené skupiny jsou po dobu výuky neměnné, s dětmi přijde do styku jen omezené množství pedagogických pracovníků. Prioritu v organizaci výuky má zachování bezpečnosti a hygieny. Pobyt dětí ve škole má jeden hlavní cíl – omezenou základní výuku v podobě setkávání ve třídách v omezených provozních podmínkách.

Vstup do budovy školy bude umožněn v roušce bez doprovodu rodičů dvěma vchody (bude organizováno na místě).

Výuka: 7:40 – 11:20 (+ oběd dle rozpisu)       

Vyučování bude probíhat v předem určených a dále neměnných třídách; přestávky, obědy i pobyt v družině budou uzpůsobeny tak, aby jednotlivé skupiny nepřišly do styku.

Rozvrh a denní režim, začátky výuky, průběh hodin, přestávky a konce výuky budou první den upřesněny TU spolu s důkladným poučením o hygienických pravidlech a návycích.

S sebou – 2 roušky, igelitový sáček (na použité roušky), pomůcky do ČJ, M a AJ, pouzdro, odhodlání, svačinu a pití.

Žáci 1. – 3. třídy mají možnost pobývat odpoledne v družině (do 16 hodin) bez ohledu na oficiální přihlášky do ŠD – bez poplatku ŠD,  ranní družina nebude.

4. a 5. ročníky se budou shromažďovat, učit i obědvat v budově NOVÉ ŠKOLY (7:40-11:20 +oběd).

Vše platí pouze pro žáky předem prokazatelně přihlášené svému třídnímu učiteli (zákonným zástupcem do 13. 5. 2020). Uveďte, prosím, zda dítě nastoupí či nenastoupí do školy, bude zde obědvat a pobývat v družině (jak dlouho).

Vstup do budovy a následná výuka bude umožněna jen žákům, kteří v den zahájení odevzdají ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. Čestné prohlášení je ke stažení zde nebo k vyzvednutí v kanceláři staré školy (Školní 540) 12. a 13. 5. od 8:00 do 12:00 nebo v kanceláři budovy nové školy (Hlavní 70) denně 8:00 – 12:00.

Dokumenty MŠMT k této problematice naleznete tady.