2018_2019

Cesta starších žáků na republikové finále v atletickém čtyřboji

image_print

CESTA STARŠÍCH ŽÁKŮ NA REPUBLIKOVÉ FINÁLE V ATLETICKÉM ČTYŘBOJI

Naše škola se i letos zúčastnila atletického čtyřboje. Soutěž se konala netradičně 20. září a do okresního kola ve Valašském Meziříčí jelo 19 žáků naší školy. Závodilo se ve 4 kategoriích: mladší žáci (Filip Dimitriadis, Petr Bumbala, Patrik Hrachovec, Vít Mičola), mladší žákyně (Adéla Fiedlerová, Nela Fiedlerová, Tereza Mizerová, Nela Mičolová, Alžběta Petřeková), starší žáci (Jakub Cibulec, Miroslav Koleček, Ondřej Krupa, Tomáš Randýsek, Pavel Mancl) a starší žákyně (Lucie Molíková, Anna Pernicová, Eliška Randusová, Agáta Mičolová, Adéla Mizerová). Aletického čtyřboje se účastní vždy 4 – 5 žáků v každé kategorii, kdy každý atlet absolvuje běh na 60 m, skok daleký či skok vysoký, hod míčkem či vrh koulí a vytrvalostní závod na 600, 800 nebo 1000 m. Z okresního kola do krajského kola postupovalo pouze vítězné družstvo. Umístění našich družstev: mladší žáci – 4. místo, mladší žákyně – 5. místo, starší žákyně – 6. místo. Našim starším žákům se vydařily všechny disciplíny a s celkovým počtem 7 974 bodů obsadili první příčku a postoupili do krajského kola, které se konalo 1. října 2018 ve Zlíně.

Stejná sestava ve složení Jakub Cibulec, Tomáš Randýsek, Miroslav Koleček, Ondřej Krupa a Pavel Mancl se jela poprat o postup do republikového finále. Po nevydařené první disciplíně v běhu na 60 m jsme se postupně zlepšovali, což vyvrcholilo poslední disciplínou v běhu na 1000 m. Říká se, že vytrvalostní běh v této soutěži vždy rozhodne. Kluci si opravdu sáhli až na dno svých sil a mohli se opět radovat z dalšího postupu, ale teď už do republikového finále.

Republikové finále v Opavě (10. října 2018) mělo nádech opravdových atletických závodů, kde nechyběl slavnostní ceremoniál s nastoupením všech družstev a státní hymnou. Závody zahájila bývalá slavná sportovkyně, účastnice olympijských her a mistrovství světa, Květa Jeriová – Pecková. Bohužel jsme nemohli vinou nemocí odjet ve stejné sestavě jako na okresní a krajské kolo. Náhradníkem za nemocné Miroslava Kolečka a Pavla Mancla odcestoval Marek Pšenica. Kluci statečně bojovali s atletickými školami a před poslední disciplínou jsme drželi 6. místo, avšak v poslední disciplíně jsme propadli a obsadili jsme 11. místo. Nicméně všichni zmiňovaní žáci zaslouží obrovskou pochvalu za bojovnost, předvedené výkony a reprezentaci školy.

Mgr. Martin Hrstka

Fotografie zde.