2018_2019

Školní klub – Hodnocení práce za 2. pololetí 2018/19

image_print

HODNOCENÍ PRÁCE ŠKOLNÍHO KLUBU ZA DRUHÉ POLOLETÍ 2018/19

I v druhém pololetí pracoval ŠK podle RVP pro zájmové vzdělávání. Byly splněný klíčové kompetence a vytvářeny účelně řízené činnosti, prostor pro individuální potřeby a schopnosti dětí. Byl kladen důraz na srozumitelnost zadání a organizaci činnosti kroužků. Snažila jsem se o plnohodnotné naplnění vymezeného času, využití pomůcek. K vytýčenému cíli jsem používala a) klasických metod práce – vysvětlování, předvádění, pozorování, práce s obrazem, instruktáž a napodobování, b) aktivizujících metod – řešení problémů, rozhovor, výtvarný experiment, hra. Teoretické informace byly dětem předkládány prostřednictvím výkladu a názorných ukázek. Účastníci pracovali podle zpracovaných metodických postupů pro jednotlivé činnosti a výrobky.
Ve výtvarných kroužcích jsme se jako každoročně zapojili do soutěží SVČ Rožnov. V únoru to byla soutěž pod názvem „ Valašská zima“- 3. místo v 2. kat. Lucie Fialová a Vanesa Vojkůvková, 1. místo ve 3. Kat. Nikola Vašková a Eliška Randusová.
Do celostátní soutěže Den Země v národním parku Podyjí pod názvem „ Příroda kolem nás“ bylo zasláno 6 prací – oceněné práce Lucie Fialová, 2. místo Helena Billová.
V březnu se zapojily výtvarné a keramické kroužky do vyrábění drobných dárků na Benefiční jarmark a pro děti k zápisu do 1. tříd. Bylo vyrobeno 80 výrobků.

V květnu začali mladí výtvarníci z kroužku Piccaso, pracovat na malbě velkoplošného obrazu, který by charakterizoval zájmové zaměření naši školy. Děti daly obrazu název „ Co rádi děláme“. Obraz jsme umístili na chodbu u tělocvičny ZŠ.

Všechny předem naplánované činnosti byly uskutečněny a splněny.(Zimní soustředění sportovních tříd, benefiční jarmark, ples žáků 9. roč.)