2016_2017

MODERNÍ GYMNASTKY ÚSPĚŠNÉ NA MISTROVSTVÍ ČR!

image_print


V květnu čekaly na naše moderní gymnastky dva poslední a nejdůležitější závody letošní jarní sezony. Prvním z nich byl IV. závod ze série ESG CUP 2017, který se uskutečnil 7. května 2017 v Třebíči. Jelikož se jednalo o poslední závod před Mistrovstvím ČR, chtěly se všechny oddíly představit v co nejlepším světle. Únava z dlouhé cesty se naštěstí na nikom nepodepsala a naše šikovné závodnice se tak opět popraly o co nejlepší umístění.

Nejmladší holčičky z kategorie 6 let a mladší vybojovaly 2. místo, děvčátka z kategorie 8 let a mladší obsadily pěkné 4. místo, družstvo z kategorie 8-10 let vybojovalo bronzové medaile, družstvo z kategorie 10-12 let se umístilo na cenném 5. místě a nejstarší závodnice z kategorie 12-14 let obsadily 3. místo!

O dva týdny později se do posledního místa zaplněný zuberský autobus plný šikovných gymnastek, trenérů, rozhodčích a obětavých rodičů vydal na cestu do nedalekého Zlína, kde se v neděli 21. května 2017 uskutečnilo Mistrovství České republiky v estetické skupinové gymnastice dětských kategorií a zároveň i V. a poslední závod ze série ESG CUP 2017. Více než půlroční dřinu a hodiny strávené v tělocvičnách si zcela jistě přály zúročit všechny zúčastněné skladby. V letošním roce se o titul mistryň ČR v řadě kategoriích popraly rekordní počty zúčastněných družstev, konkurence tedy byla opět obrovská. Ani jedno naše družstvo neodjíždělo do Zlína ve zcela optimální formě – nemoci a zranění se bohužel podepsaly i na našich gymnastkách, to však holkám nezabránilo v boji o kovy nejcennější. Moc nás těší, že ať už naše závodnice obsadí jakékoliv místo, upřímně pogratulují svým soupeřkám, uvědomí si, co je do další sezóny dobré zlepšit a každé umístění je pro ně úspěchem.

Nejmladší družstvo z kategorie 6 let a mladší trénuje pod vedením trenérek Renaty Bechné a Valentiny Havlové. Takto malé holčičky sice ještě nebojují o titul mistryň ČR, přesto si však družstvo ve složení Adélka Porubová, Natálka Korbová, Emička Hasalíková, Vaneska Vávrová, Anetka Vojkůvková, Kristýnka Švecová a Anička Minarčíková odváželo domů 2. místo a stříbrné medaile!

O rok starší družstvo z kategorie 8 let a mladší ve složení Viktorka Krupová, Vaneska Vojkůvková, Klárka Nová, Markétka Šimurdová, Amálka Cibulcová, Lucinka Fialová, Viktorka Vavříková a Klárka Trojáková trénuje pod vedením trenérek Hany Šírové a Terezy Hrachovcové. V silné konkurenci holky vybojovaly krásné 4. místo, gratulujeme!

Holky z kategorie 8-10 let jsou již perfektně sehrané a do budoucna jistě velmi nadějně vyhlížející družstvo. V nabité konkurenci obsadilo družstvo ve složení Eliška Hrachovcová, Terezka Vašková, Natálka Benová, Eliška Kantorová, Míša Radová, Natálka Švecová, Adrianka Veselková a Tamarka Vagáčová také 4. místo. Trenérkami družstva jsou Renata Bechná a Sára Bambuchová.

Družstvo z kategorie 10-12 let ve složení Adélka Fidlerová, Nelča Fidlerová, Pavlínka Žemlová, Terezka Mizerová, Julča Mendelová, Saša Nečyporuková a Štěpánka Cibulcová trénuje pod vedením trenérek Adély Zedníčkové a Barbory Cábové. Ani nemoci a zranění holky nezlomily a třetí místo a bronzové medaile je jistě krásným zadostiučiněním jak pro holky, tak pro trenérky. Gratulujeme!

Závodnice z kategorie 12-14 let ve složení Terezie Románková, Bára Kachtíková, Klára Mikulenková, Táňa Nečyporuková, Alžběta Petřeková, Míša Šimurdová a Katka Vrátilová trénují pod vedením Kryštofa Havla. V současnosti jsou tato děvčata nejstarším družstvem našeho oddílu a o tom, že určitě navázaly na úspěšnou dráhu našich bývalých seniorek, svědčí bronzové medaile a 3. místo z Mistrovství ČR!

Celkové výsledky součtu bodů ze všech pěti závodů letošní sezony:

                        kategorie 6 let a mladší      2. místo

                        kategorie 8 let a mladší      3. místo

                        kategorie 8-10 let                3. místo

                        kategorie 10-12 let              4. místo

                        kategorie 12-14 let              2. místo

 

Přestože naše malé městečko nedisponuje takovými možnostmi, jakých se dostává například gymnastkám z Brna nebo Prahy, umístily se naše hvězdičky opět vysoko a my jím tímto ze srdce gratulujeme! Děkujeme našim skvělým trenérům za jejich obětavou a srdečnou práci, děkujeme rodičům za podporu tohoto malého, ale nádherného sportu, děkujeme rovněž všem fanouškům a pomocníkům!

Děkujeme, bez Vás všech by letošní sezona nebyla tak skvělou!

Kryštof Havel